Over mij

“Jij hebt altijd verschillende taarten tegelijk in je mond en neemt nooit de tijd om elke taart afzonderlijk te proeven.” Sinds een aantal jaar beschrijft een dierbare vriendin mij op deze manier. Ze heeft volkomen gelijk, want ik sta gulzig in het leven. Ik ga voor altijd meer en dan het liefst snel, nu en onmiddellijk.

Die eigenschap heeft mij al veel gebracht in mijn leven, maar een gevolg van die gulzige mindset is ook mijn ‘maatje meer’.

Jarenlang heb ik met de omvang van mijn lichaam geworsteld. Ik slingerde heen en weer tussen vreten en diëten. Met een negatief zelfbeeld en een lichaam dat elk jaar zwaarder werd als gevolg. Ik zette mijn leven on hold en had een lange lijst met dingen die ik zou doen als ik ooit slank zou zijn. Leuke kleren dragen stond met stip op nummer 1.

Ik had ook erg veel latente stress over mijn gewicht. Minstens een uur per dag had ik negatieve gedachten over mijn omvang: ‘Zou ik wel op deze stoel gaan zitten?’ ‘Wat zullen ze ervan denken als ik nu nog een koekje eet?’ ‘Zou hij het zien dat ik verdikt ben?’ Door die stress werd ik erg onzeker en mijn strijd met de weegschaal werd een taboe dat ik doodzweeg.

In 2016 begon ik totaal onbezonnen aan een stylingopleiding. Daar zag ik in dat de contouren van mijn lichaam helemaal niet zo dramatisch zijn als ik dacht. Ik besefte dat ik een taille heb en leerde hoe ik die moest accentueren. Kort daarna ontdekte ik de wereld van de plussizefashion en durfde ik me beetje bij beetje kleurrijker kleden en leerde ik mijn eigen stijl kennen. Kortom, via grotematenmode leerde ik mezelf aanvaarden en beetje bij beetje van mijn lichaam houden.

De weg naar zelfaanvaarding en een positief zelfbeeld die ik aflegde, wil ik graag delen met anderen. Zo hoop ik ook jou te inspireren en je bewust te maken van het feit

  • dat je je goed kan voelen in je vel, ongeacht het gewicht dat je hebt.
  • dat je je leuk kan kleden, ongeacht de maat die je hebt.
  • dat het allemaal tussen onze oren zit en dat we daar zelf iets aan moeten veranderen.
  • dat het geen zin heeft om te zwijgen over iets waar dagelijks zoveel gedachten naartoe gaan.

Daarom ben ik met deze blog begonnen. Daarom wil ik je helpen en begeleiden. Want we voeren dezelfde strijd. En dat is fijner samen dan alleen. Niet?

BewarenBewaren

BewarenBewaren