Eindejaarslijstje!

Eindejaarslijstjes: ik ben er zot van. Wanneer de eerste rond 20 december verschijnen, heb ik mijn notitieboek in de aanslag. Het plezier van het noteren van favoriete boek- film-, en serietitels van anderen compenseert een beetje de ijdele hoop dat ik ze het komende jaar allemaal zal kunnen lezen of bekijken.

Dat notitieboek ligt in deze periode trouwens wel vaker op tafel. In plaats van de uitgelaten kerstsfeer, trek ik me – net zoals vorig jaar – liever wat terug in mijn eigen hoofd om even stil te staan bij het afgelopen jaar en dit jaar zelfs bij het afgelopen decennium. Want o ja, de 10 jaar die voor mij de overgang markeerden van student naar werkmens zijn voorbij.

Kortom, deze periode is er voor mij een van vertragen, de dagen in pyjama doorbrengen en mijmeren bij de lichtjes van de kerstboom. En van eindejaarslijstjes uiteraard!

Wie dat genot met mij deelt, kan zich alvast een kwartiertje bezighouden met het mijne!

Boeken

Stapel boeken het liefst gelezen in 2019

Ook dit jaar las ik weer heel wat jeugdboeken en adolescentenromans. Twee daarvan zijn echt wel het vermelden waard:

Verder waren volgende boeken ook geweldige leeservaringen dit jaar:

Series en films

Deze neem ik even samen, want ik ben geen doorwinterde serie- en filmfan. Meestal laat ik me leiden door de tips van anderen. Deze konden me in 2019 bekoren:

  • De Twaalf hebben we gebinged (ja, ik zocht even de spelling van dit voltooid deelwoord op).
  • Het derde seizoen van The Crown werd ook gesmaakt.
  • Tijdens Instinct van Halina Reijn zat ik echt op het puntje van mijn stoel.
  • Ik ging kijken naar Frozen 2 en vond de reactie de vijfjarige dochter van mijn collega (= excuuskind om naar een kinderfilm te gaan) minstens even interessant als de film.
  • De bulk melige kerstfilms die ik begin december bekeek, bracht me wel even wat mentale rust. Geen titels hier, maar scroll gewoon even door Netflix. De plottwists zijn namelijk vrij gelijkaardig.

Podcasts

Mijn liefde voor podcasts begon in 2018, maar groeide dit jaar verder. Geen muziek meer in mijn oren op de fiets, enkel nog podcasts. Maar niet te luid natuurlijk.

Tijdens de lange autorit op onze zomerreis luisterden we naar El Tarangu. Trees en Sara van Bende van het Boek bleven me op mijn fietstochtjes vergezellen. Maar ik luisterde ook naar Happier van Gretchen Rubin. Op het einde van het jaar ontdekte ik dankzij een tip van mijn zus de podcast van De Wereld van Sofie.

Verder luisterde ik ook regelmatig naar:

Persoonlijke hoogtepunten

Dit waren mijn persoonlijke hoogtepunten van 2019

  • 2019 was het eerste jaar van mijn leven waarin ik consequent en rigoureus gesport heb. Een zekere trotsheid op mezelf is hier wel op zijn plaats.
  • Ik heb een coachingsopleiding afgerond. Nu denk ik even na wat ik daar in 2020 en de jaren die volgen mee wil doen.
  • Door alle drukte lag deze blog wat stil, maar begin dit jaar verscheen ik in Libelle, wat mij toch wel iets heeft gedaan.
  • Als je er een boekenplank vol geluksboeken op naleest, dan lees je in elk boek dat relaties met anderen ons werkelijk gelukkig maken. Die gedachte bezegelden wij na 10 jaar met een ‘ja’ op het Gentse stadhuis. Sinds 6 december 2019 vieren wij dus op die dag meer dan enkel de komst van de Sint.

In een volgende blogpost blik ik graag vooruit op 2020 aan de hand van het boek dat mijn leven veranderde. Stay tuned!

Ik wens jullie een mijmerend einde en een spetterend begin van een nieuw decennium toe!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *