Ode aan mijn drie favoriete kledingstukken van het moment

De afgelopen weken las ik dagelijks een stukje uit het boek Odes van David Van Reybrouck. Een echte aanrader trouwens. De korte stukjes zijn soms ontroerend, soms erg interessant, maar altijd prachtig geschreven. Met de Odes in mijn achterhoofd, begin ik aan deze blogpost zonder te weten hoe en waar die zal eindigen.

Ik wilde het in elk geval hebben over het gebrek aan creativiteit in het samenstellen van mijn outfits de laatste tijd. Om de een of andere reden grijp ik, terwijl mijn kast toch vrij vol ligt, steeds naar dezelfde vijf à zes kledingstukken. Sowieso herkenbaar voor veel mensen, want meer dan de helft van de kleren in onze kast blijft ongedragen.

Voor deze blogpost combineerde ik mijn drie favoriete kledingstukken van het moment. Ik vind het een ongewone, maar leuke combinatie. Zeker omdat het kledingstukken zijn die qua stijl vrij nieuw zijn voor mij. Om te beginnen de leren broek. Na de leren rok vorig jaar, die mijn garderobe wat ‘coolness’ gaf, ging ik nu voor een leren broek van Junarose met best wat stretch voor voldoende comfort. Ik kocht ze bij Avenue Plus in Wevelgem.

In de zomer van 2018 liet ik ook voor het eerst het beest in mij los door een dierenprint te dragen. Mijn truitje is ook van Junarose. Persoonlijk vind ik het Carmen Waterslaeghers-gehalte net wat te hoog wanneer ik het truitje met de leren broek combineer. De wollen opatrui neutraliseert dat dan gelukkig weer. De trui is een prachtig stuk van 100% mohair dat ik op de kop kon tikken in de Kringwinkel.

 

Een ode dus aan de kledingstukken elk afzonderlijk, die aan de andere outfits naar een ‘cooler’ niveau tillen. Maar zeker en vast een ode aan de combinatie van de drie die mij hielp om de kou van de afgelopen week te trotseren. Graag geef ik nog, geïnspireerd door deze outfit, twee stijltips mee:

  • Neutraliseer de koele, harde en blinkende textuur van een leren broek door het te combineren met een zachtere structuur zoals wol of velours. Wol en leer zijn een topcombinatie!
  • Je kan twee prints met elkaar combineren wanneer ze een gemeenschappelijke kleur of kleurtoon hebben. Hier is dat het bruine van de trui en van de dierenprint.

Dan rest mij nog te vragen of jullie creatief zijn in jullie outfits de laatste maanden? Of grijpen jullie ook naar het eerste, warmste kledingstuk dat je tegenkomt?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *