Have yourself a quiet, simple Christmas

Ik zou een blogpost schrijven over feestoutfits. Ik zou een blogpost schrijven over nylonkousen voor een maatje meer. Ik zou mijn kerstboom zetten en er mooie foto’s bij maken. Niets van deze dingen is gebeurd. De afgelopen weken overviel mij een gigantische mentale vermoeidheid. Niet verwonderlijk als ik terugkijk op wat ik het voorbije jaar allemaal heb gedaan.

Die vermoeidheid was het best te voelen toen ik bedacht om even in mijn geliefde Gent te gaan winkelen. Zo ongeveer een week voor kerst. Ik herhaal: zo ongeveer een week voor kerst. Nergens een plekje vrij om rustig een koffietje te drinken, tafels met inpakpapier stonden gewoon op straat en iedereen liep hysterisch rond mij op zoek naar kerstcadeaus. Ik vluchtte al snel weg uit het stadscentrum.

Toen besloot ik om niet meer mee te doen en de kerstgekte gewoon aan mij te laten voorbij gaan. Het kan al eens deugd doen om dingen van een lijstje te schrappen. Dat besloot ik te doen met:

  • De kerstboom: ik was toch al te laat met het zetten van mijn kerstboom, dus heb dat gewoon van mijn lijstje geschrapt. De gezelligheid in huis zal echt niet afhangen van of die kerstboom er wel of niet staat.
  • De kerstcadeaus: gelukkig hebben we in onze familie niet echt een traditie van kerstcadeaus geven (waar klaag ik dan eigenlijk over?), enkel voor mijn zus moest ik nog iets vinden. Toevallig stuurde ze mij: “We moeten nog eens praten over kerstcadaus.” Ik: “Voor mij hoeft het eigenlijk niet.” Zij: “Voor mij ook niet. Maar misschien moeten we afspreken om samen een activiteit te doen?” Ik vond het een geweldig idee. We schenken elkaar gewoon een beetje van wat we altijd te weinig hebben: wat tijd voor elkaar. Ik houd jullie alvast op de hoogte van wat dat geworden is.
  • De feestoutfits: die blogpost over feestoutfits zal er dit jaar niet komen. Ik heb nog zoveel opties in mijn kast hangen dat ik wel iets kan recycleren. Misschien trek ik zelfs gewoon iets aan waar ik me comfortabel in voel. De collecties in deze periode van het jaar vind ik trouwens echt niet fijn. Ik word wat misselijk van alle glitters en synthetische stofjes, waarvan je weet dat je ze maar een keer zal dragen. Voor kerstavond draag ik alvast de outfit op de foto’s. Simpel, comfortabel. Allé, ik doe nog net schoenen aan :-).

In plaats van mij bezig te houden met het commerciële aspect van de feestdagen, wil ik even focussen op wat er echt toe doet. Samenzijn met mensen die je doorheen het jaar te weinig ziet en tijd maken voor wie en wat echt belangrijk is in je leven. Ik las onlangs ergens ‘December is the Friday of the year.’ Wel, op vrijdag kom ik het liefst thuis na een drukke werkweek, doe ik de gordijnen dicht, laat ik een bad vol lopen en geniet ik van een glaasje wijn met mijn partner. Van deze eindejaarsperiode maak ik dan ook bewust een langgerekte vrijdag!

Hoe zit het bij jou? Nog aan het bekomen van de helse kerstshopping? Of ook net aan het terugplooien op jezelf? In elk geval wens ik je een fijne eindejaarsperiode!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *