Zo draag ik mijn (zomer)kleren het hele jaar door

Even een kleine bekentenis: afgelopen zomer kon ik mijn gulzigheid niet intomen en heb ik me net niet blut geshopt. In deze blogpost nam ik me namelijk voor om me in de zomer niet weg te steken in donkere, wijde kleren maar om net kleurrijke outfits samen te stellen die mijn figuur omarmen.

Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel mijn bankrekening meermaals kreunde, shopte ik lustig door. Bijgevolg moet ik in dit seizoen wat op de financiële rem staan.

Mochten jullie dus in de toekomst regelmatig dezelfde outfits zien terugkomen, dan ken je de reden. Tegelijkertijd wil ik ook wat bewuster leven en wil ik mijn gulzigheid toch op een aantal vlakken aanpakken. Selectiever shoppen hoort daar zeker ook bij.

Minder middelen vraagt dus om wat creativiteit, dus bedacht ik dat ik mijn leuke zomerkleren zo lang mogelijk wil dragen in de herfst.

Naast een financiële reden is er ook nog een andere reden voor deze blogpost: veel mensen weten immers niet wat ze in een tussenseizoen moeten dragen. Zeker wanneer de temperaturen dan ook nog eens de pan uit swingen! In het vervolg van deze blogpost geef ik wat tips om je (zomer)kleren het hele jaar door te dragen. Daarnaast stelde ik ook een aantal outfits samen die naar mijn bescheiden mening best geslaagd zijn. Hoofdrolspelers en tegelijk life savers in dit verhaal zijn (in willekeurige volgorde): de nylonkous, het enkellaarsje, de longsleeve en het jasje (meer specifiek de ‘bomber’ en de ‘blazer’).

Outfit 1 – de ‘overgooier’ is back

Mijn favoriete jumpsuit blijf ik ook dragen in de herfst met een aansluitend truitje met (half)lange mouwen eronder. Wist je trouwens dat de befaamde ‘overgooier’ uit de nineties volledig terug is? Door het truitje onder de jumpsuit te dragen creëer ik dus het overgooier-effect! In plaats van een muiltje, draag ik er een enkellaarsje onder… et voilà!

 

Outfit 2 – eindelijk weer een jasje

Door de snikhete zomer bleven al mijn leuke jasjes in de kast hangen. Dit bomberjasje kocht ik in de lente op de Shoot the diva-dag. Ik heb het deze zomer niet gedragen, maar nu vond ik het leuk om te combineren met een lichte zomerjurk en donkerblauwe nylonkousen.

Outfit 3 – good old black

Vaak hoor ik van vrouwen met een buikje dat ze hun blouse niet in hun broek durven te dragen. Ik doe het wel, maar dan moet zowel de blouse als de broek aan een aantal voorwaarden voldoen. De blouse moet lang genoeg zijn, zodat ze kan ‘bloezen’ en de broek moet hoog en loszitten, waardoor ik mijn buikje camoufleer. Zo deed ik het bij deze outfit. Hop nog een zwart jasje erboven, enkellaarsje eronder en je hebt een classy but comfy outfit!

Zo tover ik beetje bij beetje mijn uitgebreide zomergarderobe om tot een ‘all seasons’-garderobe. Welke outfit is jullie favoriet? Laat het me weten!

5 Comments

  1. Dat blauwe jasje is mooi! Zelf heb ik niet veel kleren die énkel voor zomer of énkel voor winter zijn. Rokken draag in de zomer met blote benen, en in de winter met nylonkousen en laarzen. Maar ik ga, na jouw tips, toch maar eens op zoek naar typische winterkleren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *