Mijn vijf hoogtepunten van oktober

Ik kan bijna niet geloven dat de maand oktober weer voorbij is. Ondertussen wordt al druk overlegd over hoe de eindejaarsfeesten dit jaar ingevuld worden. De warme chocolademelk vloeide overvloedig en we haalden ook al onze sjaal en handschoenen weer uit de kast. Hallo herfst! Zelf ben ik een echt herfstmens: boswandelingen maken, een koude neus krijgen en daarna heerlijk opwarmen bij de haard. De herfst kwam zelfs terug in een van mijn outfits. Ik voelde me erg in mijn nopjes de afgelopen maand en deel dus graag mijn vijf hoogtepunten van oktober.

1. We kunnen niet om het eerste hoogtepunt heen: ik werd 29 in oktober. Om dat te vieren deelde ik op deze blog 29 dingen over mezelf. Zelf twijfelde ik wat over deze blogpost, maar ik kreeg erg leuke reacties. Wat me dit jaar trouwens opviel, was dat ik minder belang hechtte aan mijn verjaardag dan andere jaren. Vroeger wilde ik het liefst van al mijn verjaardag tot nationale feestdag uitroepen, maar dit jaar hield ik het rustiger. Tja, het zal ‘de leeftijd’ zijn zeker ;-).

2. Begin oktober woonde ik een kledingruil bij een vriendin bij. Met mijn maatje meer kon ik daar helaas geen echte ‘ruildeals’ doen. Tijdens die namiddag besefte ik een aantal dingen. In de eerste plaats dat ik trots ben op mezelf om daar gewoon te kunnen ‘zijn’ zonder dat ik me ongelukkig voel omdat ik niets kan passen. Ik babbelde, dronk koffie en gaf anderen een beetje stijladvies. Daarnaast bedacht ik me ook dat het leuk zou zijn om samen met andere plussizevrouwen kleren uit te wisselen. Ik besloot om een kledingruil voor een maatje meer te organiseren. De praktische details komen er binnenkort aan, maar wie op de hoogte wil blijven kan alvast lid worden van mijn Facebookgroep Gelukzoekers zonder maat.

   

3. In oktober was ik ook aanwezig op de Ladiesnight van plussizewinkel Avenue Plus. Ik gaf er kleuradvies en hielp een aantal vrouwen aan een nieuwe outfit. Zo geweldig om te zien hoe de vrouwen straalden in hun nieuwe outfit. Het deed me zin krijgen om dat meer te doen: vrouwen helpen om een outfit uit te kiezen die net een beetje uit hun comfortzone ligt, maar waarin ze zich wel voelen stralen. Momenteel speel ik met een aantal leuke ideeën om een nieuw stylingconcept uit te werken. Mocht je nieuwsgierig zijn en meer informatie willen, mag je alvast een mailtje sturen naar heleen@gelukzondermaat.be.

       

4. Op 20 oktober was het Dag van de Kringwinkel en gaf ik samen met Marie (collega-styliste, make-upartiest én vriendin) kleuradvies in drie kringwinkels. Wat volgt is even schaamteloze reclame voor de Kringwinkel. Telkens als we een opdracht voor de Kringwinkel hebben, staan we versteld van de sterke visie van de Kringwinkel: die gaat over kansen geven aan mensen en een tweede leven geven aan spullen. We worden overigens ook elke keer ontvangen als twee koninginnen: telkens staat een ander prachtig spiegeltafeltje klaar. Die twee koninginnen waren trouwens geheel toevallig gekleed in een gelijkaardig roze pakje. Maar we vielen wel op, zoveel is zeker!

 

5. Verder ging ik ook even offline. Mijn telefoon geeft sinds kort een update van mijn schermtijd. Toen ik de eerste update kreeg, viel ik van mijn stoel: ik zit gemiddeld drie uur per dag (!!) naar mijn telefoon te staren. Toen ik een weekje bewust minderde, daalde de schermtijd al naar anderhalf uur. Dat probeer ik nu zo te houden. Soms mag het ook wat minder zijn…

Hopelijk was jullie maand oktober net zo gezellig als de mijne!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *