29 dingen over mezelf voor mijn 29e verjaardag

Gisteren werd ik 29. De grote festiviteiten zijn voor volgend jaar, maar ik heb er toch een heel fijn weekend opzitten. Vrienden die elkaar ontmoeten en samen gezellig zitten te lachen tot ‘s avonds laat, een gezellig ontbijt en een paddestoelentaartje: wat moet een mens meer hebben?

Ik trakteerde mezelf ook op een nieuwe outfit, waarvan je de foto’s in deze blogpost ziet. Een nieuwe outfit voor een nieuw levensjaar, zeg maar. Drie stuks die goed met elkaar te combineren zijn, maar die ik ook apart kan dragen.

Xandres Gold

Xandres Gold

Verder vond ik het tijd om mij wat uitgebreider voor te stellen op deze blog. Geheel in het teken van mijn verjaardag doe ik dat in 29 bullets. (Ik ben trouwens niet goed met cijfers, dus voor de oplettende bloglezer: feel free om de 29 puntjes na te tellen ;-)).

Hier gaan we:

 • Ik woon zodanig dicht bij mijn werk dat ik geen recht meer heb op een fietsvergoeding.
 • Make-up draag ik niet zo vaak, want ik heb de vervelende gewoonte om regelmatig in mijn ogen te wrijven. Dus om pandasituaties te vermijden, blijf ik meestal weg van de mascara.
 • Ik ben nog nooit buiten Europa op reis geweest en ben dat ook niet onmiddellijk van plan.
 • Eten is mijn god en mijn duivel tegelijk: voor elke emotie die ik ervaar, steek ik iets in mijn mond. Van puur geluk, vermoeidheid tot groot verdriet, ik kan niets verwerken zonder er een hapje bij te eten.
 • Netflix vind ik een vloek en een zegen tegelijk: wanneer ik een nieuwe serie wil kijken, verlies ik zoveel tijd met kiezen wat ik wil zien, dat ik uiteindelijk voor de zesde keer naar dezelfde film kijk. Nu ben ik trouwens nog even zoet met New Girl.
 • Over films gesproken… De film die mijn jeugd bepaald heeft, is Shakespeare in love. De cassette (jaja, cassette!) is kapot gegaan door de film te vaak te bekijken.
 • Volgens mijn vriend mis ik een ‘huishoudelijk gen’. Symptomen daarvan zijn hopeloos uitstelgedrag bij huishoudelijke taken, schrik hebben voor sommige huishoudelijke toestellen (microgolf en broodrooster op kop) en mijn poetsvrouw een heldin vinden. Maar ik werk eraan. Al zo’n zes jaar.
 • De ideale ontspanning vind ik minimum 2u in mijn bad (idealiter met een bath bomb van Lush) liggen. Naast mij ligt een ambitieuze stapel tijdschriften en minimum drie boeken. Meestal kijk ik echter op mijn telefoon naar YouTube. Hij is tot nu toe nog nooit in bad gevallen (hoop dat ik door deze zin het lot niet tart).
 • Sinds haar huwelijk met prins William, ben ik een gigantische fan van Kate Middleton. Toon mij een outfit en ik vertel je wanneer ze die droeg en wie de ontwerper is. No kidding. Ook tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zat ik aan de televisie gekluisterd.
 • De uitspraak ‘een gat in je hand hebben’ geldt niet voor mij. Ik heb eigenlijk gewoonweg geen hand. Mijn (lichte) koopverslaving uit zich vooral in boeken, schoenen en handtassen. Daarenboven ben ik omringd door een aantal vriendinnen (zus inclusief) die hetzelfde probleem hebben. We stimuleren elkaar dan ook gretig om tot nieuwe aankopen over te gaan.
 • Leerkracht worden zat er al van jongsaf aan in: zo verplichtte ik mijn kleine zus ooit om op een mooie zomerdag binnen te blijven tot ze haar ‘huiswerk’ (volledig door mij verzonnen) gemaakt had.
 • Ik ben een echt ochtendmens. De vroege ochtenduren zijn mijn meest productieve uren. Slapen tot 9u maakt me gestresseerd en doet me geloven dat de dag al voorbij is.
 • Ik ben helemaal gek van Amsterdam en zou er ooit graag een paar jaar wonen.
 • Nederlandstalige series zijn mijn guilty pleasures. Zo ken ik Windkracht 10 uit mijn hoofd en zag ik Flikken ook al meer dan ik op een hand kan tellen.
 • Maar verder zeg ik ook (bijna) alles wat Hugo Matthysen ooit schreef mee, met Kulderzipken als grote favoriet.
 • Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat ik ooit een kast vol gelezen boeken zal hebben.
 • Mijn favoriete blogster is Paulien Riemis. Ik houd van zowel haar schrijfstijl als haar kledingstijl.
 • Ik durf geen lucifers aan te steken. Verder heb ik ook een irrationele angst voor ontploffingen. Zie ook de angst voor de huishoudelijke toestellen.
 • Na het eten van frietjes heb ik altijd last van ‘frietspijt’.  De ongelofelijke goesting in frieten voor het eten ervan is dan vervangen door een schuldgevoel en een zware maag.
 • Wanneer ik shop, doe ik dat graag online. Vandaar dat mijn vriend vindt dat ons huis soms een postorderbedrijf is.
 • Sinds ik mezelf aanvaard heb zoals ik ben, ben ik niet meer aangekomen. Dat vind ik op zich al een overwinning.
 • Niets is zo zalig als na een lange dag in een bed met verse lakens kruipen, toch?
 • Elke dag ben ik dankbaar voor de op- en ondergang van de zon die we vanuit ons appartement zien. Elke dag een andere kleurenpracht!
 • Mijn favoriete kledingstukken zijn een jumpsuit en een tweedelig pak.
 • Ik heb de neiging om alles in mijn leven snel, nu en onmiddellijk te willen. Deze blog is echter een goeie oefening in geduld en doorzetting.
 • Van muziek ken ik absoluut niets. Festivals en concerten zijn niets voor mij. Als ik dan al iets opleg, is het Nederlandstalig. Meestal Spinvis.
 • Tegen een gin tonic, een cava of een zoet wit wijntje zeg ik niet snel nee. Wanneer ik iets te veel op heb, word ik moe en wil ik slapen. Vreemde combinatie met mensen die dan net overenthousiast worden.
 • Mijn stressniveau kan ik afleiden uit het aantal boeken dat ik aan het lezen ben. Wanneer ik plots van het ene boek naar het ander overschakel en er dus zes tegelijk aan het lezen ben, weet ik dat ik niet meer kan focussen en dus dringend aan ontspanning toe ben. Ik ben trouwens kinder- en jeugdboeken blijven lezen. Vooral in het genre van de Young Adults ben ik volledig mee. Mocht je mij eens enthousiast willen horen ratelen over boeken, dan kan je deze podcast beluisteren.
 • Ik heb het slechtste oriëntatievermorgen ter wereld. Met de auto rijd ik sowieso verloren (ook met GPS) en ik kan me nooit herinneren op welke plekken ik al geweest ben. Laat staan dat ik dan de weg terugvind.

Xandres Gold

Volgens mijn telling zouden dit er 29 zijn. Maar met mijn manke cijferbrein weet je nooit. Ik kan alvast beginnen denken welke 30 dingen ik zal delen als ik 30 word!

P.S. Ik kwam trouwens op dit idee voor deze blogpost dankzij Kelly van talesfromthecrib.be

10 Comments

  1. Hoi! Leuke vraag! Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet voldoende kleren voor. Ik ga wel binnenkort een kledingruil voor plussize vrouwen organiseren! Misschien kan dat je ook interesseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *