De kleuren van de herfst

Ik ben een echte herfstliefhebber. De natuur ziet er op haar mooist uit, cocoonen onder een dekentje met een kop thee is weer toegestaan en niet onbelangrijk: ik verjaar in de herfst. Hoewel het de laatste dagen eerder aanvoelt als lente, verraden de knisperende bladeren en de warme kleuren dat de herfst is aangebroken. Hoezeer die warme herfstkleuren mij in de natuur ook kunnen bekoren, in mijn outfits vermijd ik eerder kleuren als okergeel, bruin en kaki. Misschien een klein jeugdtrauma, want ik herinner mij dat ik in mijn middelbare schoolperiode bijna altijd voor deze kleuren koos.

Toen ik na een kleuranalyse ontdekte dat ik eerder een koel zomertype ben, vond ik bevestiging in het feit dat donkerblauw en grijs betere basiskleuren zijn voor mij dan bruin.

Belloya

Ik vond het erg verrassend om op de website van Belloya op een blousejurk te botsen die qua kleur de ideale mix is tussen warme en koele kleuren, maar toch een ‘herfstige’ uitstraling heeft.

Omdat de jurk ook nog eens een zeer goeie pasvorm heeft voor mijn figuur, had ik ze al een tijdje op het oog. Toen ik van Belloya een outfit mocht uitkiezen om er vervolgens over te bloggen, was mijn keuze dus snel gemaakt.

Belloya

Belloya

Belloya is nog een vrij jong Nederlands plussizemerk dat erg goed weet voor wie het ontwerpt. In de ontwerpen zie je dat Belloya stijlvolle en vooral modieuze kledij wil ontwerpen voor vrouwen met een maatje meer. Omdat ik er al een aantal stuks van besteld heb, wist ik ook dat de kwaliteit erg goed is. De collectie vernieuwt regelmatig en bij elk kledingstuk staat ook aangegeven voor welk figuur het de ideale snit heeft. Kortom, Belloya is een merk dat weet wat de plussizevrouw nodig heeft.

Belloya

De blousejurk die ik uitkoos, heeft een snit die heel goed bij mijn lichaam past: een mooie lengte, recht naar beneden en met een lint dat mijn taille in de verf zet. De fijne verticale streepjesprint heeft bovendien ook een verlengend effect. Verder vind ik het ook fijn dat ik de blousejurk op twee manieren kan dragen: als jurk of als kimono. Hier kies ik eigenlijk voor iets tussenbeide: door de donkerblauwe legging en de t-shirt met V-hals kan ik de jurk half open dragen. De donkerblauwe schoenen verlengen nog eens in combinatie met de donkerblauwe legging.

Belloya

Belloya

Omdat ik de jurk op twee manieren wil dragen, koos ik ook voor een maat 4. Zo ben ik zeker dat de knoopjes niet zullen openstaan als ik de blouse echt als een jurk wil dragen.

Kortom, ik ben fan van mijn multifunctionele en ‘multicolor’ herfstoutfit van Belloya! Wat vinden jullie ervan?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *