Haal het beest in je naar boven

Het zal je wellicht wel niet ontgaan zijn: dierenprints zijn helemaal in. Van slang tot tijger, van luipaard tot zebra: er is voor ieder wat wils. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf in eerste instantie niet zo overtuigd was om me met een dierenvelletje te bekleden. De Carmen Waterslaeghers-associatie was net iets te groot om mij te laten overhalen.

Op subtiele wijze liet ik toch de dierenprint toe in mijn kleerkast: ik begon met enkellaarsjes in een blauwe slangenprint die al heel snel mijn lievelingslaarsjes werden. Zo ‘lievelings’ dat er nu een gat in het leer zit, maar ik kan er nog geen afstand van doen.

Afgelopen zomer kocht ik dan het eerste kledingstuk in dierenprint. Hoewel ik er eerst enorm over twijfelde, is de jurk een van de favorieten van de zomer geworden. Het is raar, maar om een of andere reden voel ik me heel ‘pittig’ in die jurk, alsof ik sneller van me af ga bijten. Ik wil dus best wel nog wat meer animal power aan mijn kleerkast toevoegen.

Dierenprint grote maten               Dierenprint grote maten

                         Dierenprint grote maten

Waarop moet je nu letten als je een Carmen Waterslaeghers-effect wil vermijden? Ik geef een aantal stijltips in combinatie met een aantal animal prints van mijn favoriete plussizemerken waarvan er een aantal op mijn wishlist staan.

  • Start subtiel. Kies voor een dierenprint in je accessoires. Bijvoorbeeld in een sjaal, een riem of op je schoenen. Onderstaande foto’s zijn alledrie van Violeta by Mango.

    

  • Hou de rest sober. Kies je voor een stuk in dierenprint, combineer het dan met een broek of trui in een effen kleur zoals deze voorbeelden van Only Carmakoma en Violeta by Mango.

Violeta by Mango    Only Carmakoma

  • Maak van je kledingstuk met dierenprint een eyecatcher: kies voor een jas in een dierenprint en val meteen op tijdens de komende seizoenen. De voorbeelden hieronder zijn respectievelijk van Zizzi en Xandres Gold.

Zizzi Xandres Gold

  • Dierenprints zijn er nu in allerlei kleuren. Je kan dus bij de aankoop van een item in dierenprint rekening houden met je kleurtype. Dan blend het mooi in bij de rest van je kleerkast.

  Belloya Violeta by Mango Belloya

Wie dus de trend wil volgen heeft op dit moment keuze te over, ook in de plussizebrands. En voor wie niet kan kiezen: welk dier past het beste bij jouw karakter? 🙂

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *