De balans van september opmaken

Samen met mij halen heel wat leerkrachten opgelucht adem nu september achter de rug is en we stilaan onze routine terugvinden. De overgang van vakantieritme naar werkritme ging gepaard met de nodige aanpassing. Voor heel veel dingen was er dus geen tijd. Mijn excuses voor de trouwe lezer die dit thema als rode draad ziet terugkomen in mijn maandoverzichtjes, maar het ‘geen tijd, geen tijd’-credo is onlosmakelijk verbonden met mijn gulzige karakter.

Vandaar een kort maandoverzicht met een terugblik op dingen waar ik geen tijd voor had, maar mét vooruitblik naar dingen waar ik wel tijd voor wil maken.

Geluk zonder maat

Geen tijd…

  • voor slow coffees en slow reading. Wel: je tong verbranden en diagonaal lezen.
  • voor het zorgvuldig samenstellen van een outfit. Wel: het eerste aantrekken wat je tegenkomt met als belangrijkste criterium ‘comfortabel en eenvoudig’.
  • voor lange gesprekken met vrienden die je al lang niet meer gezien hebt. Wel: dagelijkse updates over de zieke baby’s en verbouwingsperikelen van je collega’s.
  • om rustig te zien wat de dag brengt. Wel: leven met de schoolbel die alles in periodes van vijftig minuten ordent.
  • om weg te duiken in dikke boeken zoals in augustus. Wel: blij zijn omdat ik tijd gemaakt hebt voor een schitterende graphic novel.
  • om gezonde lunches klaar te maken. Maar dat deed ik eigenlijk nog nooit. Iets wat ik trouwens dringend eens wil aanpakken.

Snel door naar de dingen waar ik dit najaar absoluut tijd voor wil maken.

Geluk zonder maat

Tijd maken voor…

  • Culturele uitstapjes. In het voorjaar deden mijn vriend en ik dat regelmatig. Daarover schreef ik overigens in deze en deze blogpost. Voor het najaar staan een aantal tentoonstellingen op de planning zoals Klimt in Brussel, Burton in Genk en Niki de Saint-Phalle in Mons. Zo’n dagje ontsnappen aan de routine doet wonderlijk veel deugd!
  • Series onder een dekentje. Mijn vriend wees me er onlangs op dat hij niet meer kan zeggen wanneer ik nog eens een avond voor de televisie gehangen heb. Om dit najaar niet altijd naar Thuis te kijken, zijn alle goeie serietips van harte welkom! Sowieso staat opnieuw naar Friends kijken op mijn lijstje. Maar verder: laat die tips maar komen!
  • Deze blog. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een tijdje getwijfeld heb of ik zou doorgaan met Geluk zonder maat. Het bloggen is geweldig leuk, maar vraagt best veel. Concepten bedenken, tijd vinden om foto’s te maken, die bewerken,… Wat ik soms nog het meest frustrerende vind, is dat ik onvoldoende kleren heb om altijd nieuwe outfits te laten zien. In de aanloop naar de zomer heb ik me helemaal suf geshopt, maar ik heb nu toch moeten beseffen dat dit niet zo kan blijven duren ;-). In elk geval word je van een kleiner budget creatiever, dus de komende maanden zullen jullie wat ‘outfit repeats’ zien verschijnen. Uiteindelijk deed mijn getwijfel me inzien dat ik dit eigenlijk gewoon heel graag doe en dat het voor mij ook eens een les kan zijn om iets gewoon graag te doen, zonder er grootse verwachtingen van te hebben. Dus bij deze ga ik rustig door met bloggen en hoop ik van harte dat jullie me willen blijven lezen. De foto’s hieronder zijn van de enige ‘shoot’ waar we in september tijd voor hadden. De outfit kocht ik bij Surplus Boutique, een plussizewinkel in Hasselt waar je eerder op deze blog al over kon lezen.

Surplus Boutique Surplus Boutique Surplus Boutique

Bij deze dan ook mijn vraag bij wijze van ‘call to action’: wat willen jullie in de toekomst graag lezen op deze blog? Laat het me weten!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *