KimoNO, KimoYES!

De ietwat flauwe woordspeling in de titel doet vermoeden dat deze blogpost over de kimono, het van oorsprong Japanse kledingstuk zal gaan. Meer nog, deze blogpost gaat over hoe mijn liefde voor de kimono groeide. Want toen de kimonotrend opkwam, deed het kledingstuk me aanvankelijk wat aan een kamerjas denken. Toch gaf ik de trend een kans en heeft de kimono uiteindelijk zijn vaste plaats in mijn kledingkast verworven. Ik vertel je in drie kimono’s hoe hij dat gedaan heeft.

Voor de aankoop van mijn allereerste kimono trok mijn vriend mijn over de streep. Hoewel hij meestal op de rem moet staan als het over aankopen gaat, overtuigde hij mij toch dit keer om de kimono te kopen. Hoewel ik het als zelfstandige vrouw niet graag toegeef, ga ik toch stralen als de man het mooi vindt. Ik vond meteen dat deze kimono mijn outfits wat meer pit gaf. Je hoeft onder de kimono enkel een eenvoudige jumpsuit of een eenvoudig jurkje te dragen en je hebt meteen een hele leuke outfit!

Jullie zagen deze kimono overigens al voorbijkomen in deze blogpost over mijn tripje naar Amsterdam in de maand mei.

   

   

De tweede kimono kocht ik geïnspireerd door iemand die ik leerde kennen via Instagram. Zij droeg de kimono op een jeansbroek en ik vond hem heel leuk staan.  Altijd gek trouwens om iemand te ontmoeten die je kent via sociale media. Een beetje surreëel, maar zo ligt de nadruk eens op de sociale kant van de sociale media.

Deze kimono is van H&M en door deze kimono realiseerde ik me dat ik mijn rondingen wanneer ik een meer aansluitende outfit draag, kan camoufleren met een kimono.

   

   

De derde kimono kocht ik oorspronkelijk als een jurk en trouwe lezers zagen hem al voorbij komen in deze post over de bloemenprint. Ik zag de jurk echter een aantal keer voorbijkomen als kimono en vond het ook leuk om hem op deze manier te dragen.

    

    

Wie nu denkt dat de kimono vooral een zomers kledingstuk is, heeft vooral gelijk. Als beginnende blogger lukt het niet altijd om mijn posts optimaal te plannen en deze is wat naar de achtergrond gesukkeld. Er kwam altijd wel een blogpost tussen die ‘dringender’ was. Wie zich nu afvraagt of er een alternatief is voor de kimono die je tijdens het tussenseizoen: ja! Volgens Feeling zou de ‘duster coat’ de ideale vervanger voor de kimono voor het tussenseizoen zijn. En hop, zo kan ik een bruggetje naar de najaarsmode maken. De komende weken belicht ik een aantal trends voor het komende najaar, uiteraard met de focus op mode voor een maatje meer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *