De weegschaal was in balans in juni

Wanneer je in het onderwijs werkt, heb je twee keer per jaar een eindejaarsgevoel: een keer in december en een keer in juni. Dat van mij is in juni net zo sterk als in december. Je blikt terug en maakt ook ‘goede voornemens’ over wat je volgend schooljaar anders en beter wil doen. Tegelijk heb je in juni ook al een vals gevoel van vakantie: alles loopt op z’n einde en je schakelt stilaan in een tragere versnelling. Er steekt ook wat eindejaarsmoeheid de kop op en je beseft dat je ondanks dat valse vakantiegevoel nog behoorlijk wat zaken op je to do-lijst hebt staan. Dat alles had bij mij als gevolg dat ik in dit eerste weekend van de vakantie even niemand om me heen nodig had en bewust in die tragere versnelling schakelde. Die rust en stilte zorgden dan ook voor de ideale omstandigheden om even stil te staan bij de afgelopen maand.

Een terugblik op juni deed me beseffen dat de weegschaal van werk en leven mooi in balans was. Op werkgebied verbeterde ik examens, gaf ik mijn laatste lessen tot september, ruimde ik mijn klas op en nam ik afscheid van mijn allereerste leerlingen aan wie ik vier jaar lang les gaf.

Ook ging ik op bezoek bij Surplus Boutique in Hasselt, waar ik heel wat leuke outfits mocht passen. Meer over mijn bezoek aan die winkel lees je in deze blogpost. Voor wie die blogpost al lang verslonden heeft, kan ik verklappen dat ik naar huis ging met deze bomberjack (foto links) en deze jeans van Fox Factor (foto rechts).

                                      

Zulke bezoekjes voelen uiteraard niet aan als echt ‘werken’, maar het past toch binnen mijn idee om van Geluk zonder maat meer te maken dan enkel een online verhaal. Wat dat dan gaat worden, daar ga ik deze zomer aan werken. Daarover hopelijk dus meer nieuws in september!

Op het vlak van leven (lees: vrije tijd) vermeld ik volgende noemenswaardige zaken:

  • Ik ging met een vriendin kijken naar I feel pretty, een film over body positivity met Amy Schumer. We kletstsen bij en lachten ons vervolgens een deuk met deze film. Renee (Amy Schumer) worstelt met haar zelfbeeld en is erg onzeker. Door een val van een spinningfiets en een klap op haar hoofd gelooft ze dat ze een metamorfose ondergaan heeft en heeft ze ineens zelfvertrouwen in overvloed. Ze doet plots alles wat ze daarvoor nooit durfde en dat zorgt voor hilarische situaties. Uiteraard blijft het een feelgoodfilm met een voorspelbaar einde, maar dat kon ons plezier niet drukken.
  • Een andere aanrader die momenteel in de zalen speelt is The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society gebaseerd op het gelijknamige boek over een leesclub op het kanaaleiland Guernsey tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met mijn leesvriendinnen las ik het boek een paar jaar geleden en konden we dus niet anders dan ook samen naar de film gaan. Een echte aanrader, zowel het boek als de film!
  • Blessed be the fruit! Ik was ook helemaal in de ban van The Handmaid’s tale. Deze heftige serie speelt zich af in Gilead, de voormalige Verenigde Staten die overgenomen zijn door fundamentalistische christenen. Vruchtbare vrouwen worden gereduceerd tot broedmachines en zijn in dienst van koppels aan het hoofd van Gilead die geen kinderen kunnen krijgen. Elke maand worden ze ritueel verkracht tot ze zwanger zijn. Hun kinderen moeten ze afstaan aan het koppel bij wie ze in dienst zijn. We volgen in de serie Offred, gespeeld door Elisabeth Moss (Peggy uit Mad Men). Via flashbacks zie je hoe het regime in Gilead de macht gegrepen heeft en hoe ze stelselmatig de positie van vrouwen gereduceerd hebben tot dienstmaagden. Je kijkt het beter niet voor het slapengaan, maar het is zo’n aanrader. De serie is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood uit 1985. Sommige aspecten zijn akelig dichtbij en herkenbaar. Je kan het eerste seizoen nog tot 13 juli bekijken via vrt.nu.

      

  • Verder was er ook behoorlijk wat tijd voor quality time met mijn metekindje, brunchen en lange koffies met vrienden, maar ook een tripje naar Rotterdam. Daar liep tot vandaag een tentoonstelling over hyperrealisme in de Kunsthallen, maar voor de fashion lovers onder ons loopt nog tot 30 september een tentoonstelling in diezelfde Kunsthallen over Viktor & Rolf.

Ik hoop dat bovenstaande momenten slechts een voorproefje waren van wat juli en augustus zullen brengen. Ik wil er vooral een leeszomer van maken en ben al goed begonnen met The Handmaid’s tale (het boek van de serie). I’m obsessed, i know…

Het was in juni ook 20 jaar geleden dat Sex and the city voor het eerst op televisie kwam, dus misschien ook wel leuk om deze zomer opnieuw te bingewatchen?

Wat brengt jullie zomer? Laat me gerust boeken-, film-, en serietips weten in de reacties!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *