Surplus Boutique in Hasselt

Net wanneer ik dacht dat ik zo wat alle plussizewinkels in Vlaanderen kende, ontdekte ik een nieuwe. Of liever werd ik gecontacteerd door een winkel die ik nog niet kende: Surplus Boutique in Hasselt. Of ik eens wilde langskomen om wat outfits te proberen? Helemaal enthousiast werd ik toen ik ook een outfit mocht uitkiezen. Het was de eerste keer dat ik zo’n voorstel kreeg en het voelde als een duwtje in de rug en een erkenning voor wat ik doe. Heel erg fijn!

We maakten een afspraak en begin juni trokken mijn vriend en ik naar Hasselt. Uiteraard maakten we er een dagje van en gingen we eerst brunchen bij Marloos. Hasselt is een zalige shoppingstad en Surplus Boutique bevindt zich in het hart van het shoppingwalhalla.

Onmiddellijk viel ons de mooie winkelinrichting en de aangename sfeer op. Verder zorgen de poëtische zinnen aan de muur en in de paskamers ervoor dat het shoppen een echte ervaring wordt. Aan die ervaring draagt ook het leuke notitieboekje bij dat je bij je aankoop krijgt. Het staat vol met stijltips en teksten over body positivity en zelfwaarde. Een leuk extraatje!

Het aanbod in de winkel straalde vrolijkheid uit: geen overheersend zwart maar erg veel leuke stukken in vrolijke kleuren. Bovendien was ik erg enthousiast over de selectie merken die in de winkel hangt. Het aanbod varieert in zowel stijl als prijs. Zo vind je er gekende klassiekers als Marina Rinaldi, Sallie Sahne en Frank Lyman die wat duurder zijn, maar heb je ook keuze uit merken die wat democratischer zijn qua prijs zoals Four Roses, Giovane en Frapp. Verder was ik ook heel enthousiast om eindelijk eens een jeans van Fox Factor te kunnen passen.

Als je als plussizevrouw op zoek bent naar kledij voor een speciale gelegenheid, dan raad ik je deze winkel echt aan. Op het moment dat ik er was, zocht een aanstaande bruid met haar moeder een jurk voor haar huwelijk. Zowel moeder als bruid kochten een prachtige outfit. Dat bracht me eerlijk gezegd ook op ideeën voor mijn eigen trouwjurk…

Hieronder kan je de stuks zien die ik paste. Welke outfit vinden jullie het leukste? Kunnen jullie raden met welke stuks ik, na een hartverscheurende keuze weliswaar, naar huis gegaan ben?

Jurk van Riani
Jurk van Marina Rinaldi
Jurk van Giovane
Jasje van Marina Rinaldi dat je aan twee kanten kan dragen.
Top en rok in jeans van Four Roses
Jurk van Giovane
Jasje van Frank Lyman en blouse van Marina Rinaldi
Jeans van Fox Factor. Het merk van de blouse weet ik niet meer!

Kortom, Surplus Boutique is een echte aanrader om langs te gaan als je gaat shoppen in Hasselt. Je vindt de winkel in de Diesterstraat. Voor wie Hasselt te ver is, kan ook terecht op de webshop. Sinds kort kan je ook elke vrijdagnamiddag van 12u-18u naar de Surplus Outlet in de Bruynebosstraat 27 in Stokrooi.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 Comments

  1. Ik vind de laatste 2 foto ‘s het mooist ,ik ben benieuwd met wat je naar huis gegaan bent?? De top en rok in jeans?

  2. De droom van elke vrouw, een gratis outfit uitkiezen! Met stip op één voor mij het blauwe lange kleed met de speciale mouwen van Rinaldi. Groetjes, Sien van Koen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *