Never judge a label by its image

Als er een plussizemerk was waarvan ik nooit ofte nooit iets zou dragen, dan was het Ulla Popken. Wie een beetje thuis is in de plussizefashion zal misschien ook haar neus opkrullen. Dat komt wellicht omdat het merk een wat ouderwets imago heeft. Veel Belgische steden hebben een winkel van Ulla Popken en het merk is vaak een referentie voor wat je als modebewuste plussizevrouw niet wil.

Plots zag ik echter op Instagram een aantal keer deze groene gestreepte hemdjurk voorbij komen. Ik houd erg van hemdjurken, maar door de rechte snit is de pasvorm niet altijd goed. Ze gapen bijvoorbeeld snel aan mijn borsten en als ik ga zitten houd ik ook liever mijn navel bedekt ;-).

Ik besloot om deze hemdjurk een kans te geven. Eerder ging ik al in de winkel in Gent kijken, maar daar hing de jurk niet. Ik bestelde hem online en koos ervoor om hem te laten leveren in de dichtstbijzijnde winkel. Heel handig trouwens: je hoeft je bestelling niet op voorhand te betalen, maar je kan eerst passen en vervolgens afrekenen wat je wil houden. Wat ik dus deed! De jurk van viscose zit erg comfortabel, is mooi van kwaliteit en de knoopjes blijven mooi dicht.

Kortom, om een bekend gezegde te parodiĆ«ren ‘never judge a label by its image’.

Nog een leuk weetje overigens: onder Ulla Popken valt ook het merk Studio Untold dat een jonger en hipper imago heeft. Binnenkort bestel ik daar een aantal stuks van om uit te proberen! Deze rode jumpsuit en deze midi-jurk staan bijvoorbeeld op mijn verlanglijstje!

Voor de foto’s combineerde ik de jurk met mijn nieuwe rieten handtas van & Other Stories en met Chie Mihara’s die ik ooit cadeau kreeg van mijn moeder als cadeautje voor goede examenresultaten. Je ziet, kwaliteit gaat laaaang mee :-).

Wat vinden jullie van de jurk? Ooit al eens iets geprobeerd van Ulla Popken? Laat het me weten in de comments!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 Comments

  1. De jurk staat je heel goed. Zelf kocht ik nog niets bij Ulla. Heb/had zo iets van: ‘daar ga ik niet binnen’. Heb eens gekeken naar Studio Untold en het is volledig mijn ding. Bedankt voor de tip. Ik vind op de website niet hoe je je bestelling in een Ulla winkel laat toekomen. Hoe deed je dat?

    1. Hey Sandra! Ik snap je hoor! Het was maar toen ik deze jurk op Instagram zag passeren dat ik binnenstapte! Het was bij het afrekenen dat ik dat kon aanklikken en dan kon je ook kiezen om het dan te betalen… Ik moet natuurlijk zelf nog Studio Untold eens proberen, dus misschien kan dat met dat merk niet? Laat ons hopen van wel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *