Gezellig druk in mei

‘Hoog tijd voor een terugblik op mei,’ bedenk ik me ongeveer midden juni. Toen ik me realiseerde hoe gezellig druk de maand mei was, waren we eigenlijk al een flink stuk in juni. Dat mei naadloos overging in juni, had volgens mij te maken met de zomer die er snel bij was dit jaar. We hebben al best wat warme dagen achter de rug en sinds lang voel ik mij comfortabel en goed in mijn vel tijdens de zomerdagen. Mijn rekening had echter wel te lijden onder de aanschaf van een aantal leuke zomeroutfits, maar ik ben echt vastberaden om me deze zomer niet in zwarte jurken weg te steken. Wat ik dan wel draag, kan je hier lezen.

Empowerment

Wie nog wat ’empowerment’ nodig heeft om de zomer te trotseren, kan dat misschien halen uit het nummer Toy van de Israëlische Netta die dit jaar het Eurosongfestival won. Deze curvy zangeres staat bekend om haar kleurrijke outfits en haar inzet voor body positivity. Ze is vastberaden om de gekende taboes die gepaard gaan met zwaarlijvigheid te doorbreken en wil met haar nummer Toy een feministische boodschap uitdragen. Dat doet ze met kakelende geluiden en een aanstekelijk refrein die al een tijdje in mijn hoofd hangen.

Empowerment haalde ik deze maand ook uit de Shoot the diva day in Nijkerk. Via Instagram heb ik regelmatig contact met vollere vrouwen en andere plussizebloggers maar ik had nood aan wat echte ontmoetingen. Die had ik in overvloed op de Shoot the diva day. Het was de trip naar Nederland meer dan waard: ik leerde heel wat fijne mensen kennen, maakte kennis met nieuwe merken en ik maakte voor het eerst een professionele fotoshoot mee! Geweldige ervaring. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik mij zo comfortabel zou voelen voor de lens. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik was er overigens de enige Belg. Laten we daar de volgende editie toch wat verandering in brengen!

         

Ook de Britse koninklijke familie heeft er wat female power bij nu prins Harry trouwde met zijn Meghan. Ik plakte aan de buis tijdens hun jawoord en werd die dag verwend door mijn privé-chef die typische Britse gerechten als BLT-sandwiches en scones serveerde.

Terug naar Amsterdam

Wie deze blogpost las, wist dat ik absoluut naar Amsterdam terug wilde om ons vorige tripje ‘goed te maken’. Tijdens het Hemelvaartweekend reden we op en af naar De Pijp. Ik houd enorm van die wijk in Amsterdam: het is er gezellig, no nonsense maar toch een beetje hip tegelijkertijd. De Gerard Doustraat staat altijd op ons lijstje als we in De Pijp zijn. Ik vind het een van de gezelligste winkelstraten van Amsterdam. Anna+Nina bijvoorbeeld is een vaste stop in die straat en ik ga er nooit zonder een paar oorringen naar huis.

        

Dwars door De Pijp loopt de lange Ferdinand Bolstraat. In die straat bevindt zich Mateloos, een plussizewinkel waar ik absoluut heen wilde. In deze blogpost kan je het verslagje van mijn bezoek aan Mateloos lezen.

Verder bezochten we ook de Banksy-tentoonstelling in het Moco Museum aan het Museumplein. Ik ben een grote fan van zijn werk en vind de mythe die hij rond zijn persoon creëert erg fascinerend. Zijn gevatte en maatschappijkritische werk grijpt geregeld naar de keel.

        

Er viel ook heel wat te beleven…

…op styling-gebied. Daar had Moederdag zeker en vast iets mee te maken: er gingen best wel wat cadeaubonnen de deur uit van zonen en dochters die hun moeder graag wilden verwennen met een kleur- en stjiladvies (topidee vind ik zelf ;-)). Mijn ‘winkel’ draaide dus goed en dat doet me echt deugd!

Verder gaf ik ook een workshop Kleuradvies op Levensloop, een evenement van Stichting tegen Kanker waarop een stad haar solidariteit met kankerpatiënten kan tonen. Het is fijn om (ex-)kankerpatiënten te leren hoe ze met de juiste kleuren kunnen stralen. De dankbaarheid van de deelnemers was groot.

Zo ook mijn dankbaarheid voor de maand mei! Dat vind ik het leuke aan zo’n maandelijks overzichtje schrijven: je staat nog eens stil bij de afgelopen maand en je beseft wat voor leuke kansen, ontmoetingen en momenten je eigenlijk gehad hebt. Helemaal slowlifeproof vind ik! Ook juni is al op dit elan begonnen en stilaan lonken de zomermaanden. Hebben jullie leuke zomerplannen? Ik ben benieuwd!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *