Monki in Gent!

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: de jongste vestiging van de Zweedse keten Monki opende haar deuren in Gent. Je vindt Monki op de hoek van de Veldstraat en de Hoornstraat, waar vroeger Zara Home zat (en daarvoor, voor de echte Gentenaars, de befaamde patisserie Bloch). Ik kom er regelmatig langs en was dus al een tijdje in blijde verwachting. Samen met mij nog een aantal anderen, want ik kreeg best wat reacties op de foto die ik op Instagram Stories postte. Helaas hing de desbetreffende jurk er enkel in het blauw :-(.

Monki is een telg uit de H&M-familie. Ik ken het merk al een tijdje en heb er een framboosrode trenchcoat van die ondertussen een van mijn lievelingsjassen is. Via Mayra Louise, een Nederlandse selfloveblogger, leerde ik het merk kennen. In dit filmpje geeft ze overigens heel wat leuke plussizetips. Het filmpje is wel al twee jaar oud maar bijlange nog niet gedateerd.

Op hun website las ik dat de Monki-stijl “scandi cool with the energy of Asian street style” mixt. In deze post kon je al lezen dat ik best wel van wat ‘scandi coolness’ houd.

Meer nog dan van de stijl, houd ik van het merk omdat de fit best oversized is. Daardoor is het dus erg toegankelijk voor vrouwen met curves. Let wel, Monki is geen plussizewinkel. Dus het is een beetje zoeken wat je past en wat niet.

Laat je niet afschrikken door de ietwat kitscherige stijl. Geloof me, het is echt de moeite waard om er eens binnen te stappen. In de collectie zitten namelijk heel wat stuks die je outfit echt kunnen afmaken. Zo hingen er een aantal prachtige jassen en kimono’s die je gewoon over een outfit heen kunt gooien en die bijgevolg je outfit wat pimpen. Deze prachtige rode jas bijvoorbeeld, of deze trenchcoat hingen er en deden me watertanden. Je vindt er ook erg luchtige jurken die ideaal zijn voor het plakkerige zomerweer.

Dat plakkerige weer zorgde ervoor dat een pasronde best een onderneming was. Van niets op de onderstaande foto’s was ik echt overtuigd. Bijna had ik de winkel verlaten zonder iets te kopen. Stel je voor ;-)! ‘Gelukkig’ viel mijn oog bij het buitengaan op dit jasje waarvan de kleur toevallig een van mijn topkleuren is. Moeilijk te vinden, echt waar! Ik heb er nog geen outfitfoto van, maar dat post ik binnenkort als het wat afgekoeld is :-).

Wel moet ik toegeven dat het qua maat best wel een zoektocht is. Het is namelijk zo dat er verschillende lijnen zijn binnen de collectie. De ene lijn stopt bijvoorbeeld bij M, andere lijnen gaan dan weer tot XL. Ik draag op de foto’s respectievelijk een maat L en een maat XL. Het jasje kocht ik in een maat L. Kortom, het is een kwestie van trial and error.

De winkel in Gent is niet een van hun grootste winkels. Zo heb ik de indruk dat ze niet alles hebben wat op hun site staat. Desalniettemin is het echt een winkel om mee te nemen in je Veldstraat-ronde. Je botst er zeker en vast eens op een stuk dat een unieke aanvulling is voor je kast. Ook de prijzen zijn best democratisch. Maar als je als plussizevrouw echt op zoek bent naar een bepaalde outfit, is het echter geen garantie dat je zal slagen.

Mij zal je daar dus op die hoek regelmatig wel eens vinden. Laat me gerust weten wat je van de ouftits vindt en of je zelf al iets gekocht hebt bij Monki!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *