Flower power in een koninklijke setting

Ik vertoefde afgelopen weekend in royale sferen. Als fervent fan van de Britse royals was zaterdag 19 mei voor mij onmiskenbaar een hoogdag: Engelands favoriete ginger trad in het huwelijk met een bloedmooie geëngageerde Amerikaanse actrice. In zulke sprookjes geloof ik graag!

The Royal Wedding vond ik dan ook de ideale gelegenheid om deze blogpost te schrijven. Drie weken geleden bezocht ik namelijk voor het eerst de Koninklijke Serres bij het paleis van Laken. Mijn vriend kwam met het idee toen we brainstormden over leuke fotomomenten voor de blog.

Een blog beginnen over mode vraagt namelijk heel wat content en ik vind het niet zo evident om overal zomaar te staan poseren. Het voelt zelfs een beetje ongemakkelijk. Vandaar dat we regelmatig op zoek gaan naar het dubbele doel: leuke uitstapjes plannen om ondertussen wat foto’s te maken. Het aangename aan het nuttige koppelen, zeg maar!

De setting van de serres met hun exotische bloemenpracht leken ons ideaal als achtergrond. Toch flitste er die namiddag regelmatig ‘waar ben ik in godsnaam mee bezig’ door mijn hoofd. En wel op deze momenten:

  • …toen ik bibberend in mijn bloemenkleedje een heel eind moest wandelen en moest wachten voor we de serres binnenkonden.
  • …toen ik besefte hoeveel volk daar eigenlijk rondliep en photobombers bijna onvermijdelijk zijn.
  • …toen ik subtiel poserend de vlotte circulatie hinderde en onder mijn voeten kreeg van de security.
  • …toen we in de grootste zaal aankwamen en de kuddedieren allemaal begonnen te poseren voor foto’s en ik gretig meedeed. Of nee, toen dacht ik eigenlijk: ok, nu is het het moment.

De combinatie van bovenstaande gedachtes met een beetje schaamte maar vooral veel hilariteit verklaren dus mijn ietwat vreemde blik op de foto’s. Maar achteraf bekeken en al zeg ik het zelf, de outfit is goed gekozen voor de setting :-).

We kunnen er toch ook niet omheen, om de bloemenprintjes. Alomtegenwoordig zijn ze. Ik liet me vertellen dat de modewereld eigenlijk een tegenreactie wil bieden aan de harde realiteit waarin we leven door uit te pakken met fleurige prints en vrolijke kleuren. De buitenkant er vrolijk laten uitzien om hetzelfde effect aan de binnenkant te krijgen. Dat is eigenlijk exact de reden waarom ik met dit alles begonnen ben.

Een kledingstuk met een drukke print springt meteen in het oog. Voor wie de bloemenprint buiten de comfortzone ligt, maar toch wat meer vrolijkheid in de kast wil brengen, komen hier wat tips:

  • Kies voor een bloemenprint waarvan de hoofdtonen de kleuren van jouw seizoenstype zijn. Weet je niet welke kleuren dat zijn? Dan kan een kleurenanalyse raad brengen.
  • Hoe zit het nu met de grootte van de print? Een beetje logica helpt hierbij: grote prints trekken de aandacht naar zich toe, kleine prints zijn subtieler. Je kan deze logica dus gebruiken om een bepaald deel van je lichaam in de verf te zetten of net te camoufleren. Afhankelijk van op welk stuk van je lichaam je de aandacht wil vestigen, kies je dus voor een grote of kleine print.
  • Een bloemenprint staat niet meteen synoniem met een romantische stijl. Je kan een bloemenprint ook stoerder dragen. Denk bijvoorbeeld aan een jumpsuit in bloemenprint, of een bloemenjurk in combinatie met een paar sneakers. Mixen en matchen om jouw stijl te bekomen is de boodschap!
  • De stof van bloemenjurken is vaak zwierig en fleurig. Ideaal voor als je wat zwaarder bent, dan valt de stof mooi langs je lichaam!

Nog een koninklijk weetje om af te sluiten: Meghan Markle (of liever de Duchess of Sussex) droeg ook een bloemenprint op haar sluier en wel een die verwees naar alle 53 landen van de Commonwealth.

Een boodschap dus: start the flower power! Hebben deze tips jou kunnen overtuigen om wat meer bloemenprintjes in je kleerkast binnen te brengen? Of houd je het toch liever sober (zoals in deze blogpost)? Laat het me weten!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 Comments

  1. Elke keer opnieuw vind ik het leuk om jou blogpost te lezen, zowel voor de ernst alsook voor het vleugje humor. Ik leer altijd iets bij, nu iets over bloemenprints maar ook dat mijn dochter een stijlvolle mannequin kan zijn, met complimenten aan de fotograaf.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *