Trager leven in april

Na drie keer al voorzichtig een traditie te noemen: hier volgen mijn hoogtepunten van april.

Slow life

Ik had me voorgenomen om het in april rustiger aan te doen en ik moet zeggen dat het me goed gelukt is. Daar hadden de eerste zomerdagen (daarover schreef ik trouwens ook een blogpost) zeker en vast iets mee te maken. Een week lang sloot ik de dag af met een theetje op mijn terras. Twintig minuten deed ik niets dan staren in de verte en mijmeren over de afgelopen dag. Iets wat ik iedereen kan aanraden!

Amsterdam

In april was er ook ons langverwachte tripje naar Amsterdam. Langverwacht, maar wel snel voorbij. Ik werd ziek op de tweede dag, waardoor we twee dagen vroeger naar huis zijn gekeerd. Een domper op de feestvreugde, zoveel was zeker. Desalniettemin verzamelde ik toch wat tips voor wie zelf de stad wil verkennen.

  • Bij aankomst ontdekten we de Foodhallen. Je hebt er enerzijds een overdekte foodmarket, maar in hetzelfde gebouw huist ook Kanarie Club, waar je de hele dag door kan eten en drinken. In de Foodhallen zit ook een bioscoop, waar we normaal de laatste avond een filmpje zouden meepikken. Daar beslisten mijn darmen echter anders over.

  • De eerste avond namen we de veerpont naar het Ij, waar we gingen eten bij Stork. Oh my god, een geweldig visrestaurant met biologische geneugten uit het water. Oesters, de grootste langoustines ever en de ontdekking van het jaar: softshellkrab. De weg erheen was lang, wegens verdwaald, maar zo de moeite waard. De terugreis, de veerpont nemen terug naar Amsterdam Centraal, maakte de avond volledig af.

  • Dinsdagavond gingen we eten bij Meneer De Wit heeft honger. Wederom een aanrader van formaat. Foodies: dit is echt een plaats om op jullie lijstje te zetten. Zes gangen met groenten als rode draad. Dikke pluim voor mijn metgezel die erop stond om de restaurants uit te kiezen.
  • Maar toen was het gedaan met de pret. Dinsdagnacht werd ik ziek en woensdagochtend keerden we naar huis terug. We sliepen trouwens in Hotel Not Hotel. De naam zegt het een beetje zelf: een hotel, dat niet ingericht is als hotel, maar bestaat uit een heel aantal originele slaapplaatsen. Zo heb je een tramstel midden in de hotellobby, een tempel en de boekenkast waarachter wij sliepen. Het is een heuse beleving om daar te overnachten!

Plus styling

  • Het was de bedoeling om in Amsterdam ook wat plussizewinkels te verkennen. De enige die we bezocht hebben was er een voor mannen: Hope op de Prinsengracht. Ze hebben er heel fijne, betaalbare kledij voor mannen, zowel casual als meer formeel. Een aanrader voor de plusman!

  • In deze blogpost schreef ik over het Franse merk Almé. Onlangs gaven ze 30% korting en bestelde ik een zwart topje met knoopjes achteraan. Ik was vooral benieuwd naar de kwaliteit, pasvorm en vooral naar de grootte van de maten. Want ja, les français et leurs petites tailles… Het topje bestelde ik in 48/50 en het zit me als gegoten. Heerlijke kwaliteit en een erg fijne pasvorm! Het is een duurder merk, maar ze geven regelmatig kortingen. Een merk om in de gaten te houden!
  • Verder mocht ik voor de eerste keer bij Xandres Xline in Gent kleur- en stijladvies geven op een privé shopping-avond. Het gaf toch best een boost om dat te mogen doen bij een van je favoriete merken!

Zo, tot zover mijn monthly overview. Volgende week breng ik opnieuw een snel bezoekje aan Amsterdam. De verloren dagen inhalen, zeg maar. Hebben jullie nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *