Kinky in leer?

Ondertussen hoeft niemand mij er nog van te overtuigen dat een blog hard werken is. De ideeën poppen zo in je hoofd, maar tussen idee en blogpost staat heel wat in de weg. Daarvan is deze blogpost een voorbeeld. Het idee is er al van toen ik naar de stockverkoop van Xandres Xline ben geweest, nu toch al zo’n twee maanden geleden. Maar plots was daar het mooie weer, en dan post je toch geen winterlooks meer?! ‘Gelukkig’ had het weer deze week z’n aprilse grillen en daar maak ik dus handig gebruik van.

Net als het weer had ik twee maanden geleden ook even een ‘modegril’, althans dat dacht ik toen. Op de stockverkoop van Xandres Xline kocht ik een item volledig buiten mijn comfortzone. Het kledingstuk in kwestie is een donkerblauwe leren kokerrok en hing overduidelijk op mij te wachten. Hij was er enkel nog in mijn maat (joepie!) en zat me als gegoten (hoera!). Onder de goedkeurende blik van mijn moeder besloot ik hem te kopen. Toch vroeg ze me nadat ik hem blij in m’n winkelmandje had gegooid: ja maar, waarmee ga je dat dan combineren? Wel, moeder, hier is het antwoord.

Een kledingstuk in een opvallende textuur, trekt de aandacht. Daarnaast geeft die textuur ook een bepaalde uitstraling aan het kledingstuk. In dit geval straalt leer iets hards, koels en onbereikbaars uit. Omdat ik niet echt de behoefte heb om kinky en ongenaakbaar door het leven te gaan, koos ik om de rok te combineren met een textuur die zachter is van uitstraling. Zo brengen wol, zijde, viscose of kant je look weer in balans. Bovendien straalt de combinatie van stoffen met verschillende texturen iets chiques en gesofisticeerds uit. En dat is wat we willen, niet waar!

Qua vorm is de rok een kokerrok met hoge taille. Hoewel hij heel goed zit aan mijn buik, opteer ik er toch niet voor om mijn bovenstuk in de rok te dragen. Dankzij de hoge taille krijg je wat stevigheid, en als je bovenstuk er dan losjes over valt, camoufleer je ook je buik. Win-win!

Ik stelde de looks samen met stuks uit mijn kast en probeerde wat verschillende stijlen uit.

Zakelijke look 

Comfortabele, alledaagse look

Look voor een avondje uit

Ondertussen droeg ik de rok ook al regelmatig. Helemaal blij dus met deze investering! Welke look is jullie favoriet?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 Comments

  1. Heel mooi, de drie looks en … ik ben ook niet ongevoelig voor jouw mooie verhaal, zo prachtig verwoord, het vloeit bij me binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *