De eerste warme dagen…

Op de allereerste warme dag van 2018 nam ik een warm bad. Ik liet 2 uur lang mijn huid verschrompelen met een boek vol plussizeoutfits dat me inspiratie en zelfvertrouwen moest geven om de warme dagen in minder verhullende kledij te kunnen doorstaan. Ik merkte dat ik me om verschillende redenen onzeker voelde:

  • Omdat mijn summerbody er net hetzelfde uitziet als mijn winterbody
  • Omdat mijn billen nog evenveel tegen elkaar schuren als vorig jaar
  • Omdat mijn bovenarmen flubberen als ik wandel
  • Omdat het te warm is om onderkleedjes te dragen, dus het buikje krijgt geen extra verhulling

Ondertussen hebben we al een aantal warme dagen achter de rug en konden we weer wennen aan blote armen en benen. En ik moet toegeven, het ging bij mij dit jaar sneller dan andere jaren. Ik wist immers dat de eerste zomerdagen een grote test voor mijn body postivity zouden worden. Ook in het kader van ‘geluk zonder maat’, besloot ik mij ook te ontdoen van mijn ‘zomeruniform’ van de afgelopen 10 jaar. De zwarte, vormeloze jerseyjurk die ik in wel 10 dezelfde, edoch allemaal een tikkeltje verschillende, versies heb, vloog radicaal mijn kast uit. De foto hiernaast dateert van anderhalf jaar geleden, vlak voor ik aan mijn opleiding kleur- en stijladvies begon. Ik herinner het mij nog goed: het was een bloedhete dag in september. Totaal onvoorbereid moesten we voor de foto poseren. Een vreselijk moment. De angst om op een foto te staan gierde door mijn lijf.

Weg met dat ‘zomeruniform’, dus. Maar wat komt daarvoor in de plaats?

  • Meer kleur, da’s zeker. Getuige daarvan is deze flashy outfit van Xandres Xline. I know, wéér Xandres Xline. Maar mijn lijf en dat merk, ze zijn gewoon gek op elkaar. Mijn bankrekening vindt dat dan weer wat minder. Maar zoals ik al schreef in een vorige blogpost, beter investeren in minder maar kwalitatiever dan in hopen eendagsvliegen.

 

  • Ik wil volledig zwarte outfits uit mijn kast bannen: ik weet dat er fervente aanhangers zijn van zwart, en het is uiteraard een stijlvolle, tijdloze ‘kleur’, maar zwart betekent voor mij echt verhullen en wegsteken, met andere woorden onzeker zijn.
  • Hoewel het in mijn hoofd de voorbije week eerder 16 juli was dan 16 april, moest er toch nog gewerkt worden. Wat trek je dan aan zodat je er ‘workproof’ uitziet, maar je je niet doodpuft? Ik zwoer de voorbije week trouw aan de culotte. Ik weet het, een beproefd kledingstuk voor velen, maar ik ben best groot en ik voel me er zeer comfortabel in. De culotte valt los langs je lichaam waardoor het je buikje verhult. Het is toch een niet voor de hand liggend kledingstuk, waardoor ik me best pittig voel. En nog een voordeel: je krijgt er geen schurende billen van. Maar daarover in een latere blogpost meer.

  • Omdat tenten enkel om in te kamperen zijn, wil ik ook wat meer aansluitende outfits dragen. Daaover trek ik graag een losvallende bloes aan. Die geeft dan een extra touch aan je simpele outfit, maar je voelt je toch comfortabel omdat je wat kan wegsteken.

Zo, ik hoop van harte dat de eerste warme dagen ook voor jullie zijn meegevallen en dat jullie durfden te dragen waar je je goed in voelde. Naar welke outfits grijpen jullie tijdens dit warme weer?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *