Vijf dingen die ik van februari ’18 wil onthouden

Ik realiseerde me laatst dat ik me eigenlijk niet helemaal helder meer herinner waar ik in februari 2017 mee bezig was. Daarom vind ik deze maandelijkse overzichtjes leuk voor mezelf om binnen pakweg een jaar terug te lezen. Wat zou ik me in februari 2019 graag herinneren van februari 2018? En dan liefst wat meer dan dat het erg koud was.

 1. Ik hield Tournée Minérale twee dagen langer vol dan in 2017

De volle drie dagen om precies te zijn. We waren nochtans echt met goeie moed begonnen. Maar toen was het zaterdagavond en stond er een heerlijk ruikende lamsbout op tafel die we met vrienden zouden verorberen. Die wilden daar (geheel terecht) wel een glaasje rode wijn bij drinken. Ik hield koppig vol, maar toen merkte mijn vriendin op dat ik net op mijn blog had geschreven dat ik het gehad had met ‘stoppen met…’ en wilde genieten met mate. Best vervelend, zo van die vrienden die je blog grondig lezen :-). Maar ze had gelijk. Bij dat besef schonk ik me dus een glas wijn in en daarna nog een. En toen was het gedaan met Tournée Minérale…

 1. Een 30e verjaardag vieren doe je het best vier keer

Brecht werd deze maand 30. Veel toeters en bellen zijn aan hem niet besteed, dus daarom besloot ik zijn verjaardag met telkens een beperkte groep te vieren. Ik schrijf ‘ik besloot’, want drie van de vier keer hield ik het als een verrassing. Althans tot een week op voorhand, want uit enthousiasme kon ik mijn mond niet houden. Daarnaast ben ik op het vlak van praktische organisatie (lees: het huishouden) ook een beetje hulpeloos en dwong die hulpeloosheid mij om hem een en ander te verklappen.

De 30e verjaardag van Brecht greep ik ook aan om een stukje over hem te schrijven. Dat kan je hier lezen.

 1. Ik verslond boeken zonder maat

Sinds dit jaar ben ik selectielezer voor de KJV. Dat houdt in dat ik een selectie aan vertaalde en (Noord-) Nederlandse jeugdboeken die verschenen zijn in 2017 moet lezen. Door mijn verdomde uitstelgedrag liet ik de stapel maar aangroeien met als gevolg dat ik tussen begin februari en midden maart nog 25 boeken te lezen had. Ik kan met best wel wat trots zeggen dat ik vandaag bijna door de stapel heen ben.

Die leesrace had bij nader inzien eigenlijk enkel maar voordelen:

 • Ik werd gedwongen om minder met mijn smartphone bezig te zijn, zoals ik me in januari had voorgenomen.
 • Ik besefte dat er altijd tijd is om te lezen. Tijd die ik anders verspil aan ‘guilty pleasures’ als YouTube, series en de ‘infinte scroll’ op Facebook en Instagram. Ik wil dat besef echt vasthouden. Ook al lees ik slechts een vierde (het zou nog veel zijn) van wat ik nu gelezen heb, lezen brengt me helemaal tot rust en tot mezelf.
 • Ik ontdekte uiteraard weer heel wat leuke boeken. Binnenkort schrijf ik een blogpost met wat leestips!
 1. Klank zonder beeld – ik ontdekte de podcast

Deze maand ontdekte ik ook de podcast: extreem leuk om tijdens het computeren naar te luisteren. Ik ben nog een newbee op het vlak van podcasts, maar hier alvast een aantal luistertips:

 • Vuile lakens: deze podcast van Heleen Debruyne en Anaïs Van Ertvelde helpt taboes over seks de wereld uit. Elke aflevering van Vuile lakens is wetenschappelijk en historisch gefundeerd en doorspekt met ‘sappige’ anekdotes van de twee presentatrices. Bovendien zijn Heleen en Anaïs erg rad van tong en dat deed me meermaals en soms stiekem gniffelen.
 • Iemand: een podcast van Radio 1 met telkens een onwaarschijnlijke levensverhaal van ‘iemand’. De verhalen zijn verrassend, soms dramatisch, maar altijd ontroerend. Een aanrader!
 • Bende van het boekSara en Trees vertellen bij taart en thee over de boeken die ze op dat moment aan het lezen zijn. Een must voor elke boekengek!
 • Werk en leven: pas gestarte podcast van blogsters Kelly Deriemaeker en Anouck Meier. Ik ben een trouwe lezer van talesfromthecrib.be, de blog van Kelly Deriemaeker. Door haar leerde ik ook heel wat podcasts kennen die in mijn ‘te beluisteren’-lijstje staan. Nu is ze zelf begonnen met een podcast. Iedere vrouw die gezin en carrière wil combineren heeft heel wat bordjes in de lucht te houden. In de podcast Werk en leven nemen Kelly en Anouck elke aflevering zo’n bordje onder de loep. Het gemoedelijke West-Vlaamse accent van beide dames maakt de podcast erg gezellig.
 1. Het was wat stil op stylinggebied

Mijn leesmarathon hield mij wat weg van deze blog en ook op kleur- en stijladviesvlak was het wat stiller. Maar goed, de voorbije weken wilden we eigenlijk het liefst blijven wonen in onze dikke wintertrui welke kleur of snit die ook had.

Ik ontdekte wel een nieuw plussizemerk, een Frans nog wel. Allé straalt de klassieke Franse stijl uit, maar heeft toch een leuke en soms stoere twist. Ik ben alvast verliefd geworden op een aantal stuks uit hun collectie en denk dat ik mij binnenkort wel eens aan een bestelling zal wagen!

Verder verscheen er een interessant interview met Sabine Peeters over plussizekledij naar aanleiding van haar plussizecollectie voor Xandres Xline. Mijn blogpost daarover lees je overigens hier.

Zo! Wie schrijft, die blijft. Deze vijf dingen van de afgelopen maand zal ik alvast niet meer vergeten. Wat is jullie bijgebleven van de februari ’18?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *