Dit was januari

Januari zit erop. Dat betekent meestal hetzelfde voor de traditionele goede voornemens. Omdat ik overdag voor de klas sta, leek het me interessant om even op geheel didactische wijze de maand januari te evalueren. Wat ging goed? Wat kon beter? Een moment van reflectie dus om er in februari weer tegenaan te gaan.

Hoe zit het nog met… de goede voornemens?

Ik moet eerlijk bekennen dat het schrijven van een blogpost over goede voornemens best confronterend was. Anderen blijken namelijk beter mijn goede voornemens te onthouden dan ikzelf. Zo word ik meermaals door mijn vriend herinnerd aan het feit dat ik minder met mijn telefoon zou bezig zijn (fail), dat ik niet te streng zou zijn voor mezelf (fail) en dat ik gezonder zou leven (valt best mee, de eindejaarskilo’s zijn er toch al af).

Ik merk dat ik meer focus nodig heb en mijn focus moet vertalen in concrete acties. In februari wil ik mijn smartphone wat vaker aan de kant leggen.

Hoe ik dat ga doen?

  • Ik heb deze maand een berg boeken te lezen en dat gaat me nooit lukken als ik me constant laat afleiden door mijn telefoon. Na 21u ‘s avonds laat en laad ik hem in mijn bureau zodat ik me kan focussen op lezen.
  • Ik wil deze maand minstens 3x het huis verlaten en hem bewust ‘thuis’ vergeten.

Eind februari geef ik een update!

Kleine succesjes

In januari werkte ik met succes twee modules af van opleidingen waar ik in september mee ben gestart. Zo kreeg ik bericht dat ik naar de volgende module van het postgraduaat Inspirerend coachen mag. De eerste module was alvast een echte onderdompeling in gesprekstechnieken en vaardigheden die je niet alleen als coach verder helpen, maar die je ook in het dagelijks leven kan inzetten. Soms confronterend, maar heel erg boeiend.

 

 

Van een heel ander allooi was de opleiding make-up waar ik in september mee gestart ben. Terecht vroegen heel wat vrienden zich licht cynisch af of dat wel iets voor mij was. Daar hebben mijn twee linkerhanden ongetwijfeld iets mee te maken. Ik kan je zeggen dat ik nooit een make-up artist ga worden, maar ik was toch behoorlijk trots op de look die ik voor mijn examen gecreëerd heb. Met dank aan mijn uiterst geduldige model!

Workshop kleuradvies Ook mijn kleur- en stijladvies draaide goed in januari. Er waren heel veel ‘eerstes’: mijn eerste Plus Styling, mijn eerste workshop stijl en mijn eerste workshop met twee kritische mannen. Ik kijk alvast uit naar meer!

Verder in januari…

  • … keek ik naar Big Little Lies: een geweldige serie met onder andere een fenomenale Nicole Kidman. Maar ook naar de heel aangrijpende documentaire Rabot over de schrijnende situatie in de ondertussen ontmantelde Rabottorens op slechts 200 meter van mijn deur.
  • … las ik Turtles all the way down van de onovertroffen John Green. Iets minder dan zijn vorige bestseller A fault in our stars, maar met opnieuw een origineel uitgangspunt en prachtige taal. Wie overigens benieuwd is naar wat ik lees, kan mij volgen op Goodreads.
  • …kocht ik op de valreep van de solden nog een prachtig paar schoenen van Atelier Content.
  • …maakte een fotoshoot in het DS Magazine me echt blij. De shoot ging over basics die iedereen in z’n kast moet hebben hangen. Het model in de shoot was plus size en nergens werd op haar die term geplakt. Even was size diversity de normaalste zaak van de wereld! Heerlijk.
  • ….moest ik heel hard lachen om De luizenmoeder. Een collega tipte me deze Nederlandse serie. Tirannieke moeders aan de schoolpoort, een directeur met een gigantisch ego maar zonder daadkracht en een dominante leerkracht zorgen voor van de pot gerukte situaties. Het eiland maar dan over het onderwijs. De serie stuit in Nederland op behoorlijk wat controverse, maar ik vind het hilarisch.
  • ….kreeg ik het warm door de eerste nieuwsjaarsbrief van mijn metekindje.

Ik laat jullie volgende maand onder andere weten of het gelukt is om mijn smartphonegebruik te verminderen en ik geef jullie mijn kijk op tournée minérale. Verder hoop ik in februari op wat meer zon.

Wat waren jullie hoogtepunten van de maand januari? Hebben jullie kijk-, lees- of luistertips? Ik ben benieuwd!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *