Van boek naar plussizecollectie

Iedereen heeft zo zijn stijliconen. Het is een publiek geheim dat ik een grote royaltyfan ben en dat ik elk uitstapje van Kate Middleton (of liever HRH the Duchess of Cambridge) nauwkeurig opvolg. Maar qua stijl (for obvious reasons) blijft mijn idolatrie beperkt tot het lezen van een aantal blogs en tot het trainen van mijn geheugen om de ontwerpers van haar outfits te onthouden. Als iemand ooit eens een uitvoerige lezing wil over haar outfits van 2011 – nu, be my guest!

Twee van mijn andere stijliconen leerde ik eerst kennen via hun boeken. Toevallig maakten beide vrouwen nu een collectie voor twee van mijn favoriete plussizemerken. Wanneer mijn twee grootste passies elkaar ontmoeten, kan ik dus niet anders dan er een erg enthousiaste blogpost over schrijven!

  • Sabine for Xandres Xline

Sabine Peeters is een make-upartieste en body positivity-blogster uit Antwerpen. Een vriendin tipte me haar boek Lief voor mijn lijf. Daarin vertelt ze over haar eetstoornissen en hoe ze in het reine kwam met haar lichaam. Maar ze onderzoekt in het boek ook verschillende zaken die bijdragen tot een positief zelf- en lichaamsbeeld en ging daarvoor te rade bij verschillende experten. In het boek gaat ze dieper in op het schoonheidsideaal en de rol die media en reclame hebben op ons zelfbeeld. Ze gaat ook thema’s als gewicht, seksualiteit en beweging niet uit de weg en die worden op een heel toegankelijke en heldere manier beschreven. Dankzij het boek kreeg ik bepaalde inzichten en ging ik haar ook volgen op sociale media. Op een dag postte ze een foto van een heel eenvoudig jeanskleedje van Xandres Xline. Ik zat toen in een fase waarin ik het moeilijk vond om kledij met het label ‘grote maten’ te kopen.

Maar die jeansjurk, die wilde ik echt. Gewoon omdat ze mooi was, los van het label. Ik stapte naar de Xandres Xline-winkel in Gent en kocht de jeansjurk en nog twee andere  zomerjurken. Heel blut maar heel voldaan, stapte ik buiten en sindsdien is Xandres Xline een van mijn favoriete plussizemerken en bovendien Belgisch!

Sabine Peeters heeft nu voor Xandres Xline een capsulecollectie ontworpen waar je instant vrolijk van wordt. De aankondiging kwam er al rond december en ik heb de foto toen enthousiast gescreenshot. De meest in het oog springende stukken van de collectie zijn een felgroene broek met zijstreep die sportief oogt en een lila rok met groene accenten en een cactusprint. De inspiratie voor de print haalde Sabine uit Mexico. De kleuren maken je instant vrolijk!

De collectie ligt de komende week in de Xandres Xline-winkels en is ook online beschikbaar op de website. Ik kom alvast snel passen!

  • Ashley Graham for Marina Rinaldi

Should I introduce Ashley Graham? Ashley Graham is het bekendste plussizemodel en bodyactiviste van het moment. Op haar palmares staan zoveel ‘eerste keren’ dat ze echt als pionier kan worden beschouwd op het vlak van size diversity op de catwalk. Ze sierde covers van bekende modemagazines en staat sinds dit jaar als eerste curve model in de top tien van best betaalde modellen ter wereld. Deze week nog raakte bekend dat ze haar eerste beautycontract voor het merk Revlon beet heeft, opnieuw een eerste keer.

Ze effent echt de weg voor zoveel vrouwen na haar. Dat het een harde weg was, werd duidelijk toen ik haar Ted Talk zag. Daardoor geïntrigeerd, kocht ik haar boek  A New Model waarin ze haar verhaal vertelt: haar beginperiode als model was hard en vaak vernederend. Maar toen Sports Illustrated Magazine haar in swimwear op de cover plaatste, brak ze door.

Dit seizoen ontwierp Ashley Graham een denim-collectie voor Marina Rinaldi. De collectie staat al een tweetal weken online en is prachtig. Bepaalde stukken zijn ietwat gewaagd, andere zijn dan weer supergoeie basics.

Hier vind je het filmpje van de making-off en hier het campagnefilmpje. De collectie is nu beschikbaar in de verschillende Marina Rinaldi-winkels en online.

Deze stuks staan alvast op mijn wishlist:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *