Mijn vijf soldentips voor een maatje meer

Tijdens het brainstormen voor deze blogpost over de solden bedacht ik me…

…dat sinds ik geabonneerd ben op tig nieuwsbrieven van merken het precies altijd solden zijn.

…dat het nog niet zo lang geleden Black Friday was en dat ik daar precies al helemaal gewoon aan ben.

…dat ik me, sinds ik vooral online shop, de hectiek van een dagje solden shoppen nog moeilijk kan herinneren.

…dat ik tijdens de solden plots ongelofelijk veel behoeftes lijk te hebben.

…dat lichte paniekaanvallen me niet vreemd zijn wanneer ik me inbeeld dat het favoriete kledingstuk wel eens uitverkocht zou kunnen zijn.

…dat er wellicht al 1001 tips te vinden zijn om zo efficiënt mogelijk te shoppen tijdens de solden.

Om van deze blogpost niet het zoveelste soldenlijstje te maken, lijst ik even op waar ik als vrouw met een maatje meer tijdens de solden naar op zoek ga.

1. Broeken

Een buikje en dikke billen: de beste combinatie om in een reguliere winkel geen goed zittende broeken meer te vinden. Het eerste stuk dat ik ooit plus size kocht was een broek. Het is dus echt een goed idee om in de solden te investeren in een wat duurdere plussizebroek. Voordelen? Minder slijtage tussen de benen en het buikje zit stevig weg.

2. Lingerie

Solden zijn het moment om investeringen te doen en je niet te laten verleiden door dumpingprijzen bij ketens. Voor een vrouw met rondingen, maar bij uitbreiding voor alle vrouwen, is goede lingerie onontbeerlijk.  Steevast staat bij mij op mijn soldenlijstje een nieuwe beha (of twee). Ook investeer ik dan in duurdere onderbroeken die heel vaak goed afgeprijsd zijn. Een andere goeie investering op het vlak van lingerie is een onderkleedje: daardoor kan een jurk zoveel beter vallen.

3. Duurdere stuks

Ik vind het fijn om tijdens de solden geen grote hoeveelheden in te slaan, maar op zoek te gaan naar wat duurdere stuks. Marina Rinaldi bijvoorbeeld is de high fashion onder de plussizekledij. Het merk staat dan ook in mijn top 3 van favoriete plussizemerken: niet alleen qua originele ontwerpen maar ook de kwaliteit is fantastisch. De snit van de jurken omarmen je vormen en zorgen ervoor dat je er stralend uitziet. Daar hangt echter ook een prijskaartje aan. Ideaal dus om in de solden te kopen.

Ik kocht tijdens de solden twee eenvoudige kleedjes van topkwaliteit.

Tip: als je een account hebt op de website, krijg je toegang tot het salon privée: voor de echte solden beginnen zijn er al kortingen tot -40%. Ideaal dus om een paar stuks te kopen waar je al een heel seizoen op zit te watertanden.

4. Pure verwennerij: Lush

Voor deze tip is het momentum helaas al een beetje weg, maar het is een goeie om te onthouden voor volgend jaar. Het allerliefste ontspan ik mij met een goed bad. Soms is het zelfs een manier om emo-eten tegen te gaan. Het liefst van al ga ik in bad met een bath bomb of een bubble bar van Lush. Heerlijk! Aan deze twee zaligheden hangt wel een prijskaartje. Maar bij de start van de solden in januari gaat de volledige kerstcollectie de deur uit aan -50%. Elk jaar sta ik dus op dag 1 van de solden voor de deur om een stevige voorraad in te slaan.

5. Wacht niet tot de solden

Het klinkt paradoxaal in een post over solden, maar als er stuks zijn tijdens het seizoen waar je verliefd op wordt: ga er dan voor. Beter minder kopen, maar investeren in kledingstukken die bij je passen dan een hoop kledingstukken die toch in de kast blijven hangen.

Ik hoorde van een vriendin die een winkel heeft dat de solden voor kleine zelfstandigen echt geen fijne periode zijn. Kledingstukken die met liefde voor de winkel aangekocht zijn blijven in de rekken hangen. Dat op zich is al niet leuk, maar nog minder leuk zijn de klanten die plots veranderen in hongerige wolven op zoek naar de beste deals. Misschien is het wel fijn om je soldenbudget op te sparen voor het nieuwe seizoen?

Rest mij enkel nog te vragen wat jullie topaankopen tijdens de solden waren?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *