Het voornemen van GOEDE voornemens

Goede voornemens 2018

Deze blog voelt als een pas gekocht notitieboek: leeg (help!), spannend (makkelijk openplooien doet het nog niet), maar vooral vers van de nieuwe ideeën.

Mijn notitieboekjes begin ik dan ook meestal met lijstjes: verlanglijstjes, leeslijstjes, beluisterlijstjes, bekijklijstjes,… En bij een nieuw jaar hoort uiteraard ook een lijstje met goede voornemens.

Dit jaar nam ik me echter voor om van mijn voornemens ook daadwerkelijk GOEDE voornemens te maken. Al te vaak begonnen mijn voornemens met: ‘stoppen met…’ of ‘minder…’. Dit jaar kies ik radicaal voor positiviteit!

Hieronder deel ik mijn lijstje met goede voornemens. In een klap lees je ook wat me zoal bezighoudt

1. Gezonder leven om me geruster te voelen

De voorbije jaren zou ik hier wellicht ’15 kilo afvallen’ geschreven hebben. Het zal je niet verbazen dat dit me nog nooit gelukt is. Het voorbije jaar leerde ik mezelf aanvaarden hoe ik ben en met het gewicht dat ik heb. Ik besefte dat niemand me leuker vindt of liever ziet wanneer er minder is om van mij te houden. Dat zat altijd tussen mijn oren. Ik hoef niet langer af te vallen om mij gelukkig te voelen.

Wat ik wel belangrijk vind, is mijn gezondheid. Ik heb een heilige schrik voor overgewichtkwaaltjes. Gezond leven brengt een gemoedsrust met zich mee en daar wil ik in 2018 volop voor gaan

2. Kwalitatieve kledingstukken kopen

Gulzigheid is mijn hoofdzonde. Daarbinnen valt ook het verlangen naar en het kopen van veel spullen. Ik shopte me vroeger blut aan goedkope stuks die ik dan na een viertal wasbeurten moest weggooien. In 2017 ben ik begonnen met investeren in kwalitatieve stukken waaraan uiteraard ook een hoger prijskaartje hangt. Maar deze stukken zorgen goed voor mijn lichaam en blijven mooi na heel wat wasbeurten. Omdat ze langer mooi blijven, bouw je een mooie kast op met minder spullen in.

3. Enkel nog met een boek in mijn bed

Ik ben een gulzige lezer. Lees: meer boeken kopen dan lezen. Van dat laatste is uiteraard ook mijn smartphone de schuldige. Of beter ik die een (weliswaar lichte) verslaving voor mijn i-ding ontwikkeld heb. Ik besefte midden december dat het echt erg werd toen ik krampen in mijn duim kreeg. Het laaste half uur voor ik ga slapen moet het ding echt aan de kant om tijd vrij te maken om te lezen.

4. Meer sporten voor een goed gevoel

Ik haat sporten. Altijd al. En als ik sport, doe ik het enkel en alleen om af te vallen. Dan ging ik van 0 naar 100 in een paar seconden: van maanden geen beweging naar vier groepslessen per week. Dat hield ik dan zo’n drie weken vol en dan terug naar af. Bovendien stond ik ook voor en na het sporten op de weegschaal.

Dit jaar wil ik een keer per week een groepsles meepikken omdat me dat eigenlijk ook wel ontspant. Daarnaast mag ik van mezelf enkel nog naar Thuis kijken terwijl ik op de hometrainer zit.

5. Kwalitatiever ontspannen

Ik ben met heel veel tegelijk bezig. Met als gevolg dat ik het tijdens een avondje thuis moeilijk vind om mijn knop uit te schakelen: ik ga lezen of nee een serie kijken of toch beter die film of nog even bellen naar die vriendin om uiteindelijk te eindigen met infinite scroll op Facebook. Gedaan ermee in 2018: dit jaar plan ik ook mijn ontspanning in mijn ingenieuze weekschema in. Ook hier is less weer more: geen vier series volgen, maar een. Geen drie boeken door elkaar lezen, maar een. In de hoop dat aan het einde van het jaar more toch weer more is.

De lijst hierboven is eigenlijk alweer langer dan een mens kan volhouden. Vandaar dat ik mijn voornemens niet als leefregels maar eerder als gentle guidelines wil beschouwen. Vandaar is deze misschien wel de belangrijkste: genieten mag en dan het liefst met een glaasje wijn.

Zo! De eerste pagina van mijn vers notitieboek is beschreven. Rest mij enkel nog te vragen wat jullie goede voornemens zijn?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 Comments

  1. Lieve Heleen,
    Mijn goed voornemen in 2018 is om jou nog meer te zien. Samen 1 stukje taart uit te kiezen voor elk en elkaar laten proeven van elkaar.
    Jij maakte een (schaar)sprong vooruit in 2017. Dat betekent niets dan meer van dat in 2018.

    Je vriendin
    Tine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *